dilluns, 29 de desembre del 2008

Blocs


Un bloc és un diari interactiu personal, està dissenyat per a que, com a un diari, cada article tingui data de publicació, de tal forma que la persona que escriu (blocaire o bloguista) i les que llegeixen poden seguir un camí de tot el que s'ha publicat i editat.
Els blocaires, bloguistes, blogaires o bloguers són els qui elaboren blocs i formen veritables comunitats en línia amb aquells amb els qui comparteixen interessos. Aquestes comunitats o blocosferes poden tenir diverses formes. Existeixen grups de treball col·laboratiu que utilitzen un webloc com a eina per a comentar, opinar i escriure notícies relatives a la seva tasca.
Us deixo un vídeo en el que veureu la rellevància que tenen els blocs en l'actualitat.

Si vols crear-te un bloc clika aquí.

Blocs i educació

Les possibilitats dels blocs han fet que molts educadors l'hagin inclòs en l'àmbit educatiu per opinar compartir informacions... Per a moltes escoles el bloc ha esdevingut un important recurs educatiu i s'han creat, blocs d'escola, blocs d'aula, blocs pel treball en petit grup i blocs de l'alumne.
A la facultat va venir l'Anna Pérez a oferir-nos un xerrada sobre els blocs a l'educació. El se u bloc és molt interessant:
http://bloc.ravalnet.org/bloc/bitacola_demestratic